English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
Андрей Плахов
Геновева Димитрова, в. Култура
Борислав Колев, сп. Паралели
сп. Слава
Аника Томова, сп. Интро"
Ани Александрова, сп. "Егоист"
сп. "Грация"
в. "Демокрация днес"
сп. "Бела"
Димана Трънкова, "Паралели"
Андроника Мартонова, в. "Пари"
Савена Злъчкин, "Дума"
Стефан Галибов, в. "Дневник"
Димитър Стайков, в. "24 часа"

„....Не по-малко любопитно от сюжетите на филмите беше да наблюдавам реакцията на публиката в София и на местните кинематографисти. Тук отново се пробужда интересът към източните съседи, с които България е тясно свързана исторически, религиозно и психологически. Едва ли само от сантиментални чувства тук все повече поглеждат към опитите на възраждащата се руска киноиндустрия. Нашето кино тази година се оказа във фокуса на вниманието – благодарение не само на „Гарпастум”, но и на показаните извън конкурса филми „Статски съветник”, „Космосът като предчувствие”, „Първите на Луната”, „Турски гамбит” и други. Всички съжаляваха за това, че по технически причини на фестивала на пристигна „9 рота”.
В българското кино също започва процес на възраждане: това е видно от програмата с късометражни филми, заснети най-вече от млади жени. Но обемът и качеството на кинопроизводството още не са достигнали нивото, което беше обичайно преди промените, а софийската киностудия „Бояна”, където беше заключителното парти, е застрашена от приватизация в полза на американците. На партито беше организиран забележителен рок концерт: като истински професионалисти свириха и пяха трима Стефановци – и тримата директори на източноевропейски фестивали: Стефан Ухрик от Карлови Вари, Стефан Лаудин от Варшава и Стефан Китанов, благодарение на който Софийският фестивал се превърна в едно от най-значимите международни киносъбития на Балканите. Неформалният стил, отсъствието на патоса, който така разваля руските фестивали – не са единствените качества, които направиха престоя на гостите в София извънредно привлекателен.”

АНДРЕЙ ПЛАХОВ , 10 Apr 2006
Начало 

"Бях престанала да се надявам на чудеса. Но ето, и на 60 Вим Вендерс въодушевява. След кат оминалата година на СФФ гледахме поредното му тревожно-урбанистично road movie "Земя на изобилието", сега Кита докара "Не ме търси" - копнежно-ироничното road movie на великия немец в Америка."

ГЕНОВЕВА ДИМИТРОВА, В. КУЛТУРА , 17 Mar 2006
Начало 

"За феновете на Чарлс Буковски "Фактотум" е топ събитието на София филм фест"

БОРИСЛАВ КОЛЕВ, СП. ПАРАЛЕЛИ , 16 Mar 2006
Начало 

"София Филм Фест 2006 вече е наистина голям"

СП. СЛАВА , 15 Mar 2006
Начало 

"Вероятно си спомняш, оригинално София Филм Фест беше Мюзик Филм Фест. За многото години от тогава (цели 10!) обаче вдъхновението от бунтарството, музиката и всички други форми на свободния дух не е мигрирало безвъзвратно, а все още тупка радостно. "

АНИКА ТОМОВА, СП. ИНТРО" , 07 Mar 2006
Начало 

"Вече десет години екипът на София Филм Фест първи и почти навреме ти показва най-важното от световното кино и замесените в него. (Стискай палци Алън Паркър нещо само да не се отметне и наистина да дойде.) Няма как да не ти препоръчаме един много притятен дебют плюс най-новите филми на едни други пора, които безразсъдно обичаме".

АНИ АЛЕКСАНДРОВА, СП. "ЕГОИСТ" , 07 Mar 2006
Начало 

"СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ, ДА!"

СП. "ГРАЦИЯ" , 05 Mar 2006
Начало 

"ЮБилейното десето издание ще се запомни с десетките звездни имена, гости на феста".

В. "ДЕМОКРАЦИЯ ДНЕС" , 04 Mar 2006
Начало 

"Традиционен празник за всички киномани"

СП. "БЕЛА" , 04 Mar 2006
Начало 

"Купонът започва! Стойностни творби и титани на десетата муза пристигат за София Филм фест... Киномани, крайно време е да планирате взимането на законни отпуски и уреждането на фалшиви болнични з апериода 9 - 19 март. Събитието отдавна си извоюва заслужена слава в Европа и като за кръгла годишнина ще ви зарадва с богата програма."

ДИМАНА ТРЪНКОВА, "ПАРАЛЕЛИ" , 02 Mar 2006
Начало 

"От Вим Вендерс до Алън Паркър и обратно"

АНДРОНИКА МАРТОНОВА, В. "ПАРИ" , 02 Mar 2006
Начало 

"Елитът на кенодейците идва на "София мийтингс""

САВЕНА ЗЛЪЧКИН, "ДУМА" , 01 Mar 2006
Начало 

"Животът на Кита според "Монти Пайтън"

СТЕФАН ГАЛИБОВ, В. "ДНЕВНИК" , 28 Feb 2006
Начало 

"ГЛЕДАМЕ КАНДИДАТИ ЗА ОСКАРИ"

ДИМИТЪР СТАЙКОВ, В. "24 ЧАСА" , 27 Feb 2006
Начало 
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by