English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
13.03, - 21:00, Дом на киното
Режисьор:  Карло Неро
Оператор:  Марк Мориарти
Сценарист:  Карло Неро , Уолъс Шоун
Продуцент:  Джейсън Блум
Музика:  Клаудио Капони
В ролите:  Ванеса Редгрейв , Майкъл Мур , Анджелина Жоли , Раде Шербеджия , Джоли Ричардсън
Продукция:  Shawn-Fever Prods./Blumhouse Prods.
Световен разпространител:  HBO Films
Специални прожекции
Буена Виста Сошъл Клъб
Довиждане здравей
Тенекиеният барабан
Треската

ТРЕСКАТА
THE FEVER
THE FEVER
САЩ, 2004, 83 мин, цветен

Англичанка се буди посред нощ в малък хотел в беден чуждестранен град, където се води гражданска война. Тя има треска и се опитва да си спомни защо се е върнала в тази плашеща страна. През нощта спомените й я връщат към щастливото й детство и не по-малко щастливите си дни като зряла жена – любезна, работлива професионалистка, радваща се на живота, обичаща музиката, изкуствата, семейството и приятелите си. Спомня си и необичайните събития, довели я до този хотел и кака хората, които е срещнала са променили разбиранията й за света. Постепенно спомените й я изправят пред ново, неприятно възприятие за себе си и живота си. С настъпването на утрото треската й стихва. Осъзнавайки най-накрая собствената си отговорност за насилието над бедните, тя достига до честна преценка за това коя е всъщност.

Треската вечно търсещата Ванеса Редгрейв привнася рядко срещана достоверност на монолога на Уолъс Шоун и разкрива разтърсващото преосмисляне на разбиранията на една "привилегирована зяпачка" от Запад при сблъсъка й с бедността, експлоатацията и Карл Маркс. Радикалната политика рядко е била представяна така директно, въпреки че появата на режисьора на Фаренхайт 9/11 Майкъл Мур, ще даде на зрителите ключ към искрения тон на филма."

Дебора Йънг, сп. “Variety”

КАРЛО НЕРО
Режисьор, роден през 1969 г. в Лондон. Той е син и единствено дете на актьорите Франко Неро и Ванеса Редгрейв. Завършва Експерименталния център за кино в Рим. Сценарист и режисьор на много успешни късометражни и документални филми. Поставял е в нюйоркски театри. Дебютира с филма Неканеният, в който главните роли се изпълняват от родителите му.
1998  Неканеният
2004  Треската
2005  Русия/Чечня: Гласовете на несъгласието
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by