English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
Режисьор:  Илия Костов
Оператор:  Ярослав Ячев
Сценарист:  Илия Костов
Продуцент:  Христо Христов , Илия Костов
Музика:  Стефан Димитров
В ролите:  Аня Пенчева , Катерина Евро , Параскева Джукелова , Биляна Петринска , Любен Чаталов , Никола Рударов , Тончо Токмакчиев , Стефан Попов
Продукция:  NFC/BNTV
Българско игрално кино година 2006
Бунтът на L.
Време за жени
Малка нощна приказка
Нощ и ден
Обърната елха
Пазачът на мъртвите
Разследване
Хиндемит

ВРЕМЕ ЗА ЖЕНИ
ВРЕМЕ ЗА ЖЕНИ
TIME FOR WOMEN
България, 2006, 92 мин, цветен

Скучен и еднобразен е делникът в малко провинциално градче на брега на големия син Дунав. Като прибавим характерните битови неволи, безработицата и безпаричието, се очертава тягостна история, ако жанрът не е комедия и главните героини не са жизнерадостни жени, които търсят нетрадиционен начин да излязат от задушаващото "живуркане". Попаднали в клопката на популярно телевизионно шоу, те решават да преследват с всички средства голямата награда. Водещият на шоуто е обигран медиен манипулатор, който не се спира пред нищо. За да спечелят обаче, дамите трябва да направят стриптийз пред камерите на шоуто в родния си град. Това намерение се превръща във фикс-идея на нашите героини и те решават да осъществят подобно шоу в стара средновековна крепост. Преминавайки през различни перипетии, в които семействата им са изложени на сериозни изпитания, провинциалното общество – скандализирано, а техните приятелства – разклатени, петте дами на различна възраст все пак успяват да стигнат до сцената с много жертви. Провалът на шоуто, предизвикан от сина на една от тях, е само горчива равносметка за смисъла на избора и невъзможността да надскочиш средата, в която живееш.

ИЛИЯ КОСТОВ
Български режисьор, роден през 1954 г. Завършва българска филология във Великотърновския университет. Работил е като асистент-режисьор, редактор и режисьор. От 1992 г. е независим продуцент.
1996  Трака-трак
2002  Асистентът
2006  Време за жени
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by