English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
22.03, - 19:00, Euro Cinema
23.03, - 18:30, Люмиер
26.03, - 16:00, Люмиер
01.04, - 13:30, Дом на киното
04.04, - 20:30, Дом на киното
Режисьор:  Дани Бойл
Оператор:  Антъни Дод Мантъл
Сценарист:  Франс Котръл Бойс
Продуцент:  Андрю Хауптман , Греъм Бродбент , Деймиън Джоунс
Музика:  Джон Мърфи
В ролите:  Алекс Итъл , Луис Макгибън , Джеймс Несбит , Дейзи Донован , Кристофър Фълфорд , Алън Армстронг , Енцо Чиленти
Продукция:  Mission Pictures Ltd.
Световен разпространител:  Pathe Intl.
Разпространител за България:  Prooptiki S.A.
Гала прожекции и предпремиери
Ад
Габриелa
Капоти
Мандерлей
Милиони
Не ме търси
Последните дни
Продуцентите
Статски съветник
Турски гамбит
Фактотум

МИЛИОНИ
MILLIONS
MILLIONS
, 2004, 98 мин, цветен

Двe деца от провинцията намират чанта с крадени пари. Отнасят я вкъщи, където, оценявайки стойността на находката си, решават да я скрият от татко си, докато измислят какво да правят с нея. Деймиън – по-малкият брат, с наивните си представи за света е олицетворение на невинността. Като добавка му се явяват светци, които го напътстват в действията му чрез поучителни истории. Деймиън се опитва да убеди по-скептично настроения си батко Антъни, че трябва да дарят парите на бедните. Следват весели епизоди, в които Деймиън се опитва да раздаде своя дял от парите, без никой да забележи, скоро след което обстоятелствата заплашват тайната на неочакваното богатство да излезе наяве. Планът на децата е допълнително усложнен от заплашителната сянка на Деня на еврото, в който лирите ще се превърнат в евро и тогава техните банкноти ще станат непотребни хартийки.

"Новият филм на Дани Бойл е едновременно изключително очарователен и комично фантастичен. Работата на режисьора заслужава много суперлативи; достатъчно е да се каже, че тя отваря магическа врата към света на детството, отстояща на светлинни години от евтината сантименталност. Бойл описва филма си като “среща между Трейнспотинг и Амели, с което много точно определя настроението и тона."

Пиърс Хандлинг

ДАНИ БОЙЛ
Британски режисьор, роден през 1956 г., започнал кариерата си в театъра и телевизията. Превърнал се в култово име за зрителите на 90-те с филма си Трейнспотинг. Носител на "Сребърна мида" за режисура от Сан Себастиан и на наградата на Британската академия за британски филм за игралния си дебют Плитък гроб. Вторият му филм – Трейнспотинг, му донася статута на култов режисьор.
1994  Плитък гроб
1996  Трейнспотинг
1997  Луд живот
2000  Плажът
2001  Чистещ напълно гол в рая
2001  Проститутка
2002  28 дни по-късно
2004  Милиони
2007  Проектът „Съншайн”
2008  Беднякът милионер
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by