English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
14.03, - 18:30, Дом на киното
19.03, - 16:00, НДК - Зала 1
19.03, - 21:00, Euro Cinema
23.03, - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Филип Янковски
Оператор:  Владислав Опелянц
Сценарист:  Борис Акунин
Продуцент:  Леонид Верешчагин , Никита Михалков
Музика:  Енри Лолашвили
В ролите:  Олег Меншиков , Никита Михалков , Константин Хабенски , Владимир Машков , Олег Табаков , Фьодор Бондарчук , Мария Миронова , Михаил Ефремов
Продукция:  Studio Tri-Te/Channel One/Mosfilm
Световен разпространител:  Studio Trite
Гала прожекции и предпремиери
Ад
Габриелa
Капоти
Мандерлей
Милиони
Не ме търси
Последните дни
Продуцентите
Статски съветник
Турски гамбит
Фактотум

СТАТСКИ СЪВЕТНИК
СТАТСКИЙ СОВЕТНИК
THE STATE COUNSELLOR
Русия, 2005, 125 мин, цветен
Награди:  2005 - "Златен орел" за най-добър актьор на Никита Михалков и за поддържащ актьор на Константин Хабенски

Руската империя в края на ХІХ век. В министерския вагон на бързия влак на път от Петербург за Москва е извършено кърваво престъпление – убит е бившият командир на жандармерията, генерал-губернаторът на Сибир Храпов. Дръжката на окървавения кинжал, намерен на местопрестъплението, носи тайнствен белег, "БГ" – знакът на неуловима терористична група, хвърлила в смут столицата. В хода на разследването на зверското престъпление разказите на свидетелите насочват подозренията към Ернст Петрович Фандорин – човекът натоварен с тайната задача, да обезпечи сигурността на генерал-губернатора по време на престоя му в Москва. За Фандорин залавянето на истинските престъпници се превръща във въпрос на чест. Скоро той открива, че някой от полицията помага на терористите. Започва напрегнато и изпълнено с опасности преследване на предателя, в което се включва и майстора на разследванията, самият зам. директор на полицията, генерал-княз Пожарски. С неговата намеса историята придобива неочакван обрат.

“Руският писател Борис Акунин е неимоверно популярен с романите си за детектива Ераст Петрович Фандорин. Два месеца след премиерата през февруари 2005 г. на първата екранизация по роман за Фандорин – Турски гамбит, - се появи и Статски съветник. Акцентът тук не е толкова върху мистерията кой е убиецът, колкото върху изтънчения диалог и добре разработените персонажи. Без да забравя, че това е едва втория му филм, Филип Янковски демонстрира добра класа.”

Джули Винтънт

ФИЛИП ЯНКОВСКИ
Руски актьор и режисьор, роден през 1968 г. Син на прочутия актьор Олег Янковски. Дебютира в киното още 7-годишен в Огледало на Тарковски. Завършва актьорската школа-студия към МХАТ, а след това и режисура във ВГИК в класа на Владимир Наумов. Заснел е над 100 видеоклипа, работил е в рекламата.
2002  В движение
2005  Статски съветник
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by