English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
14.03, - 13:30, Люмиер
14.03, - 18:30, Люмиер
20.03, - 14:00, Люмиер
Режисьор:  Самир Насър
Оператор:  Бернхард Яспер
Сценарист:  Флориан Ханиг
Продуцент:  Мартин Бах
Музика:  Оливер Билер
В ролите:  Зилке Боденбендер , Мехди Небу , Махмуд Аламе
Продукция:  Maran Film
Световен разпространител:  Bavaria Media GmBH
Международен конкурс
Болни от любов
Гарпастум
Гаруа
Годеница на мълчанието
Ду-ууп
Контакт
Мурк
Небе над пейзажа
Падението на ангела
Песен на песните
Песента на пътешествениците
Приятелят Гал
Съмнението

СЪМНЕНИЕТО
FOLGESCHADEN
SEEDS OF DOUBT
Германия, 2005, 88 мин, цветен

Доколко добре познавате най-близките си хора? Това ще ви подскаже тази семейна история във времето на страха от терор. Алжирският лекар Тарик Азми, жена му Мая – творчески директор в едно списание, и умният им син Карим са еталон за мултинационално семейство. Кризата настъпва в щастливото им ежедневие, когато двама немски агенти отиват в офиса на Мая и започват да я разпитват за съпруга й. Според видеозаписа на сватбата на един от пилотите от 11 септември Тарик също е присъствал на тържеството. Мая не вярва на обвиненията, според които Тарик е или шпионин, или терорист под прикритие. Когато обаче старата приятелка на съпруга й Реза пристига от Иран, Мая започва да установява, че Тарик не й казва всичко. При инвентаризацията в лабораторията на Тарик се оказва, че липсват няколко вируса Ебола. Достъпът на Тарик до лабораторията е забранен…

“След 11 септември животът на милиони граждани от арабски произход в Европа и в Съединените щати претърпява драматична промяна. Времената са такива, че някои медии и политици нарочно подсилват страха от терора и най-малкото несъответствие може да доведе до сериозни съмнения. Всъщност Време на съмнение е политическа история, разказана на лично ниво. Политическите и историческите събития са представени чрез техния ефект върху живота на обикновените хора. Дори и главната героиня Мая, която е аполитична, накрая попада в капана на собствените си страхове. В този смисъл тя е събирателният образ както на повечето зрители на този филм, така и на повечето наши съвременници."

Самир Насър

САМИР НАСЪР
Самир Насър е роден през 1968 г. в Карлсруе, Германия. Завършва бизнес администрация в Майнхаймския университет през 1993-а. През 1999 г. заснема дипломния си филм Нощна смяна във филмовата академия “Баден-Вюртемберг”, където учи сценарий и режисура. Година по-късно Нощна смяна печели наградата “Първа стъпка” за най-добър документален филм. През 2003 г. Самир Насър участва в "Berlinale Talent Campus".
2005  Съмнението
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by