English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
14.03, - 16:00, Люмиер
14.03, - 21:00, Люмиер
15.03, - 21:00, Euro Cinema
Режисьор:  Алексей Герман-син
Оператор:  Олег Лукичев
Сценарист:  Олег Антонов , Александър Вайнщейн
Продуцент:  Александър Вайнщейн
Музика:  Игор Вдовин
В ролите:  Евгений Пронин , Данила Козловски , Чулпан Хаматова
Продукция:  В. К.-Кампания
Световен разпространител:  Intercinema XXI Century
Международен конкурс
Болни от любов
Гарпастум
Гаруа
Годеница на мълчанието
Ду-ууп
Контакт
Мурк
Небе над пейзажа
Падението на ангела
Песен на песните
Песента на пътешествениците
Приятелят Гал
Съмнението

ГАРПАСТУМ
GARPASTUM
GARPASTUM
Русия, 2005, 118 мин, цветен

Действието се развива в столицата на загиващата руска империя Санкт Петербург през 1914 г. Първата световна война вече е започнала. Главните герои са четирима млади мъже – чудесни приятели и съотборници във футболeн тим. Двама от тях – Андрей и Николай, са братя. Майка им е починала, баща им е неизлечимо болен. Те живеят в апартамента на чичо си. Андрей започва връзка с богата жена. Революцията от 1917-а преобръща живота на четиримата приятели. Въпреки обрата в техния живот, те все още разполагат с малко време да постигнат мечтите си и да задоволят страстта си по гарпастум (древното латинско наименование на футбола).

"Гарпастум разказва за съдбата на четирима приятели, които в края на лятото на 1914-а, в навечерието на Първата световна война, решават да направят футболен отбор. Това е филм за руската младеж с нейното чувство за доблест, за руската интелигенция, за трагичната любовна история на умна зряла жена с млад мъж, почти момче, за егоизма на младостта и за прехода между две исторически епохи. Това също е и историята на моето поколение, което по нищо не се отличава от онова, живяло в началото на века. Тук съм и аз, и моите родители, и моите приятели – всички ние също преживяхме прехода, макар и по-леко. Страната ни се промени изключително много за твърде кратък период, затова и приемам този филм като нещо много лично…"

Алексей Герман-син

АЛЕКСЕЙ ГЕРМАН-СИН
Руски режисьор, роден през 1976 г. в Москва. Израства и учи в Ленинград (по-късно Санкт Петербург). През 1996 г. е приет във ВГИК, където се дипломира през 2001 г. Оттогава работи в “Ленфилм”.
2003  Последният влак
2005  Гарпастум
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by