English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
17.03, - 10:00, Люмиер
17.03, - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Сергей Станойковски
Оператор:  Томислав Пинтер
Сценарист:  Гордан Михич
Продуцент:  Марчело Бусе , Маркус Халбершмид , Томи Салковски
Музика:  Пеер Рабен , Михаел Бауер
В ролите:  Никола Койо , Лабина Митевска , Петар Мирчевски , Весна Петрушевска , Владимир Ендровски
Продукция:  Film Studio Skopje/Busse & Halberschmidt
Световен разпространител:  EastWest Filmdistribution GmbH
Международен конкурс
Болни от любов
Гарпастум
Гаруа
Годеница на мълчанието
Ду-ууп
Контакт
Мурк
Небе над пейзажа
Падението на ангела
Песен на песните
Песента на пътешествениците
Приятелят Гал
Съмнението

КОНТАКТ
KONTAKT
CONTACT
, 2005, 120 мин, цветен

Някъде из Македония се срещат двама души, които никой не иска да вижда. На свой ред и те не приемат околния свят: той е изпълнен с агресия след годините, прекарани в затвора, а тя – луда, затворена в психиатрията. Всички искат да се оттърват от Янко – от директора на затвора до неговия полубрат Новак. Когато Янко е пуснат на свобода, на Новак му хрумва блестящата идея да повери на неговите грижи Жана, защото от психиатрията казват, че нямат повече място за нея. Вместо да се грижи за душевноболните, управата на болницата предпочита далеч по-доходоносния бизнес да укрива военнопрестъпници. Докато ремонтират къщата на Жана, което за нея се оказва благотворна трудова терапия, двамата се сближават. Младата жена отнема част от негативната енергия на 40-годишния злодей и постепенно Янко и Жана установяват, че сякаш се познават от предишен живот. На фона на абсурдните отношения в съвременното общество тяхната любов изглежда толкова нормална, че за тях като че ли има шанс.

Сценарист е Гордан Михич, автор и на Циганско време и Черна котка, бял котарак. В главните роли са звездата на македонското кино Лабина Митевска и сърбинът Никола Койо. Режисьорът Сергей Станойковски – наполовина македонец, наполовина германец, създава истинска притча за отношенията в бивша Югославия, в която комедията прелива в меланхолия.

СЕРГЕЙ СТАНОЙКОВСКИ
Сергей Станойковски учи в добре известната пражка киноакадемия ФАМУ режисура и документално кино. След доста реклами, документални и късометражни филми той дебютира в игралното кино с Контакт.

2005  Контакт
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by