English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
21.03, - 15:30, Дом на киното
Режисьор:  Франческо Кабрас , Алберто Молинари
Оператор:  Франческо Кабрас , Алберто Молинари
Сценарист:  Франческо Кабрас
Продуцент:  Франческо Кабрас , Алберто Молинари
Музика:  Алберто Молинари
В ролите:  Мел Гибсън , Моника Белучи , Джим Кавийзъл , Клаудия Джерини , Мая Моргенщерн , Розалиндa Челентано , Христо Живков , кучето Грег
Продукция:  Ganga
Световен разпространител:  Ganga
Документална програма
22 години в средата на играта
Големият въпрос
Мечкар
Невидими
Пилешки избори
Русия/Чечня: Гласове на несъгласието
Самодейци
Смъртта на работника
Стършела
Тотал-но отричане
Шест осем едно
Шутка град на шампиони

ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС
ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС
THE BIG QUESTION
Италия, 2004, 66 мин, цветен

По време на снимките на Страстите Христови Франческо Кабрас (актьорът, който играе Гесмас – злия крадец на кръста) и партньорът му – продуцентът Алберто Молинари, интервюират някои от актьорите, режисьора Мел Гибсън, членове на екипа, консултанти, статисти и посетители на снимачната площадка. Задават се въпроси за представите на интервюираните за духовността и божественото. Като се има предвид, че запитаните имат различен културен, религиозен и социален произход, отговорите са, без да е изненадващо, твърде различни. Едно бяло куче, скитащо се сред хълмовете, долините и праисторическите райони на Саси ди Матера – малко древно градче в Южна Италия, – служи като метафорична илюстрация на диренето на божественото познание на земята.

ФРАНЧЕСКО КАБРАС
Италиански актьор, продуцент и режисьор, роден в Рим през 1966 г. Има бакалавърска степен по психология. Като журналист и фотограф с интереси в музиката, пътуванията и социалните проблеми, той е прекарал много години в Азия, където през 1995 г. се среща с носителката на Нобеловата награда за мир Аунг Сан Су Чи за ексклузивно интервю, докато тя е под домашен арест в Бирма. Като композитор аматьор той има песен, станала неочакван хит в няколко европейски страни.

2001  Италиански войници – docu
2004  Големият въпрос – docu
АЛБЕРТО МОЛИНАРИ
Италиански актьор, продуцент и режисьор, роден през 1965 г. в Рим. Основател и артистичен директор на "Il Locale" – клуб за музика на живо, превърнал се в един от центровете на италианската алтернативна музика и театър през 90-те години. Завършил е драма в Експерименталния център по кино в Рим.
2004  Големият въпрос
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by