English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
13.03, - 19:00, Дом на киното
Режисьор:  Карло Неро
Продуцент:  Ванеса Редгрейв
Продукция:  Taskovski Films
Документална програма
22 години в средата на играта
Големият въпрос
Мечкар
Невидими
Пилешки избори
Русия/Чечня: Гласове на несъгласието
Самодейци
Смъртта на работника
Стършела
Тотал-но отричане
Шест осем едно
Шутка град на шампиони

РУСИЯ/ЧЕЧНЯ: ГЛАСОВЕ НА НЕСЪГЛАСИЕТО
RUSSIA/CHECHNYA: VOICES OF DISSENT
RUSSIA/CHECHNYA: VOICES OF DISSENT
Великобритания, 2005, 47 мин, цветен

Поучителният документален филм на Карло Неро разследва ужасяващата обсада на училището в Беслан и корените на чеченския конфликт чрез наблюденията на руски дисиденти. Филмът изследва последиците от глобалната “война с терора” и недостатъците на постсъветската руска демокрация. Русия/Чечня: Гласове на несъгласието е второто забележително сътрудничество между Ванеса Редгрейв (известна освен като актриса и като активистка за защита на човешките права) и сина й Карло Неро след Треската (2004), където участваха и Анджелина Жоли и Джоли Ричардсън.

Участниците в този филм правят сравнения между чеченското нашествие и това в Чехословакия през 1968 г., което също цели да смачка опозицията и несъгласните, но вместо това провокира появата на политически климат, при който терористичните актове стават по-чести, а регионът – нестабилен.

КАРЛО НЕРО
Режисьор, роден през 1969 г. в Лондон. Той е син и единствено дете на актьорите Франко Неро и Ванеса Редгрейв. Завършва Експерименталния център за кино в Рим. Сценарист и режисьор на много успешни късометражни и документални филми. Поставял е в нюйоркски театри. Дебютира с филма Неканеният, в който главните роли се изпълняват от родителите му.
1998  Неканеният
2004  Треската
2005  Русия/Чечня: Гласовете на несъгласието
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by