English | Български | Пишете ни 
Фест 2006 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
23.03, - 15:30, Люмиер
Режисьор:  Марина Разбежкина
Оператор:  Ирина Уралска
Сценарист:  Марина Разбежкина
Продуцент:  Наталия Желтухина
Музика:  Антон Силаев
В ролите:  Людмила Моторна , Вячеслав Батраков , Дима Яковлев , Дима Ермаков , Светлана Ефремова
Продукция:  Risk Film/Video Studio
Световен разпространител:  Intercinema XXI Century
Европейски екран
Бедни роднини
Братя
Бялата графиня
Гизела
Град без слънце
Далас е в нас
Дебел и ядосан
Като в рая
Конник на име смърт
Космосът като предчувствие
Падение
Персона нон грата
По жътва
Призраци
Първите на Луната
С главата надолу
Скъпа Уенди
Скъпи Франки
Сърцето ми спря да бие
Тъмен кон
Щастие
Ябълките на Адам

ПО ЖЪТВА
ВРЕМЯ ЖАТВы
THE HARVEST TIME
Русия, 2004, 68 мин, черно-бял, цветен
Награди:  Москва 2004 - "Наградата на ФИПРЕССИ" и Диплом на Руската критика; Солун '04 – “Сребърен Александър” и Специална награда за артистичен принос

През далечната 1950 г. в малко чувашко село красивата Антония е принудена да работи дълги и изнурителни часове като комбайнерка в колхоза, за да помага на по-малките си братя и съпруга си Генади, който загубва и двата си крака във Втората световна война. Като награда за труда й – Антония е най-добрият комбайнер в стопанството – държавата я удостоява с орден “Червено знаме”. Обрамченото със златни ширити червено парче плат се съхранява като най-ценна семейна реликва. Постепенно обаче в резултат на мише нашествие то се превръща в проклятие за фамилията, която дружно се впуска да спасява съкровището от безрадостната перспектива да се превърне в дрипа. Вече под страх от репресивни мерки, които биха могли да последват от повреждането на славния атрибут, Антония е решена да продължава да печели знамето всяка година. Ще избегне ли семейството опасността да бъде притиснато до стената от властите, или ще запази знамето непокътнато?

“Импресионистичен и запомнящ се, По жътва на Разбежкина се родее с класическия Земя на Довженко и в известен смисъл напомня Огледало на Тарковски. Представяйки тъжната, изпълнена с копнеж перспектива на селския живот и безсъдържателното преклонение на бедните към богатите, наситен с любов, патос и носталгия, По жътва е едно малко чудо.”

Димитри Ейпидес

МАРИНА РАЗБЕЖКИНА
Живее в Москва, където завършва филология в Казанския университет. Започва да пише сценарии през 1989 г. и от 1991 г. режисира многобройни документални и късометражни филми. По жътва е първият й игрален филм.
2004  По жътва
© 2001 - 2006 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by